5 Ocak 2013 Cumartesi

MARZİPAN TARİFİ 3



MARZİPAN TARİFİ

225 gr şeker
180 gr badem unu
40 gr ince pudra şekeri
bir çimdik tartar kremi veya tozu
1 yumurta akı(tartar ile çırpılmış)
5 yemek kaşıgı su
yarım tatlı kaşığı vanilya ekstresi
şekeri ve suyu tencereye koyun şeker eriyene kadar pişir.kaynadıktan sonra 5-7 dk daha pişir ocaktan al badem ununu ve vanilya ekstresi ekle mikserle cırp. baka bir kapta yumurta akını ve tartar kremini iyice cırp(tartar yumurta akını sabitlemek için kullanılır elinizde yoksa 1-2 damla limon suyuda aynı işlevi görür)
karışıma yumurta akını ekle ve tekrar ocaga koy birkaç dk daha pişir ocaktan al.tercihen mermer tezgeha karışımı dök pudra şekerini ekle ve iyice yoğur. marzipanınız hazır streç fiilme sararak buzdolabına kaldırabilirsiniz.


NOT1:
marzipan buzdolabında uzun süre saklanabilir ama ben 1 aykadar saklıyorum derin dondurucuda ise 1 sene kadar saklanabildiğini okumuştum

NOT2:
tariflerin içinde en içime sineni bu oldu zira yumurta akı tamamen pişiyor ve bakteri üreme ihitimali yok sağlıkcı olduğumdan bu konulara cok dikkat ediyorum genelde çiğ yumurtalı tarifleri kullanmıyorum kullanacaksamda o gün tüketilebilen tariflerde kullanıyorum

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: